27 Oktober 2010

09 Februari 2010

Hari ini yang indah...

9 Februari 2010..Harinih supo biaso aku tido tok berapo leno, tok jenok mano kato ore kelate.Maklumlah kelmarin sari tumah duk bowok mutor jalan2 keliling panji dan pulau melako(berhampiran umah MB),sajo gi derat2 sambil tengok setakat mano kereto aku dah disiat2 kulit nak tukar kulit baru(cat).Sapa sano ingat nakgi sebetar jah ruponyo pehe diri lah gi dgn ore tino ,bilo jupo puok dio buka cito tu ,buko cito nih.alamak tengok jam dh nak ngorib.Pastu balik singgah pasar male,perancangan nakgi jale pasaraya bilal nkgi cari seluar dale tok sempat huhuhuh.tp takpo nak puaskan hati bini gi pasar male,sambil2 carikan makanan,terpelewok belake bowok motor.

Harini pukul 1.30 pg, mato terbuko tak nero tido,pastu tido semula sedar pulok pukul 3 tok nero nak tido balik, aku ambik remot astro buka channel ZEE TV, best giler tgk Hindustan male2 yolah kalu siang dan dinang hari tokleh tengok jenok mana TV sbb berebut remote nge bini aku.Pas habis cito,pukul 5 pg siap2 nkgi balaisoh.bowok muto kena hambat ko peronda polis sbb tok pakai topi tp alhamdulillah sbb nkgi jado tok ime dia tok same lah aku pagi ni,haha..balik umah buat NesVite pastu tido sedar2 pulok pukul 8.30 pg .Siap2 nakgi kijo huje..mujolah mari kijo tok basoh..Allah taala maha kaya time aku nak naik muto, huje pun berenti...aaaah alhamdulillah selamat.

03 Februari 2010

Jumpa adik dan 2 pupu aku kt LCCT,saje lepaskan rindu kat diorang

perjumpaan ngn adik aku, 2 pupu aku kat LCCT pada hari tersebut,almaklumlah sbb lama tk jumpa adik aku yg ngaji kt UKM tu.haritu sempatlah jugak makan KFC beramai-ramai.



HANTAR JAMEY KE LCCT, KLIA.






16 januari 2010. Detik manis buat ayah kerana firstime tp naik flight.Bukan main hepy lagi dia waktu tu, tp marahla jugak dia kat aku sbb aku tempah tiket flight tok bagitau ko dia sbb bimbang tinggalkan lembu dirumah.huhuh tp alhamdulillah tercapai gak hasrat ayah aku bawak naik kapal terbang.

LAGI GAMBAR SEKITAR SOLAT HAJAT DAN JAMUAN LAKSA




SOLAT HAJAT SEMPENA KESYUKURAN ADIK DPT KPLI-SR






15 Januari 2010.Satu majlis solat hajat telah diadakan dirumah org tua aku bagi merafakkan kesyukuran kepada Allah kerana adik aku mendapat tawaran KPLI-SR di IPG, Keningau,Sabah.Sempena solat hajat tersebut abg aku sponsor laksa untuk jamuan orang yang datang solat hajat ketika itu dan juga penduduk kampung aku...

SEKITAR SOLAT HAJAT BERSAMA DYM PEMANGKU RAJA KELANTAN







14 Januari 2010 aku berkesempatan solat hajat bersama DYM Pemangku Raja Kelantan, alhamdulillah bertuah bagi rakyat kelantan kerana mempunyai seorang Pemangku Raja yang low profil...DYM Pemangku Raja bukan calang2 orang kerana Baginda memiliki pendidikan tinggi dan juga ilmu keagaamaan dan pada malam tersebut Baginda sendiri mengimami solat Hajat.Daulat Tuanku.Bagi aku masuk ni dah kali ke-2 aku dapat bersua muka dan solat bersama DYM Pemangku Raja Kelantan.